Tarihçe

  ADANA YELKEN KULÜBÜN TARİHÇESİ      

 

Şehrimize kara yolu ile gelip de Adnan menderes Bulvarından geçenler kendilerini kolaylıkla bir sahil şehrinde sanırlar.
Seyhan Baraj Gölünü çevreleyen bulvarlar “Kuzey Adana Projesi” kapsamında oluşmuş yeni yerleşim yerleri ile rekreasyon alanlarını birbirlerine bağlarlar.

 

Rüzgârlı bir günde göl üzerinde yelken yapan birilerine mutlaka rastlarsınız. Bunlar giydikleri neopren giysilerle kış aylarında bile sörf yapan, genellikle çocuk yaşlardaki yelken kulübü sporcularının arasına karışmış, genç ve her daim genç kalmaya aday Adanalı sörfçülerdir. Rüzgâr kuvvetliyse sörf, kaytsörf; sakinse su kayağı, kano, kürek yaparlar.

 

Adana Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü Derneği, kuruluş tarihi olan 1999 yılından beri Çobandede Rekreasyon Alanı içersindeki tesislerinde, seçkin üyeleri, sporcuları ve misafirleri ile T.C. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde, Türkiye Yelken Federasyonu Yıllık Programlarına bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. 300ün üzerinde etkin üyesi vardır.


Yaz sezonu boyunca onlarca yavrumuz bu havuzda ilk kulaçlarını atarak yarınların sporcu adayları arasına katılmak fırsatına kavuşmuşlardır.

 

Kulübümüzde, Optimist, Laser, 420, 470 gibi yelken, Techno 293 ve RS-X gibi Rüzgâr Sörfü sınıflarında yarışlar düzenlenmekte, artık geleneksel hale gelmiş olan “Off Shore” yarışlarına da ev sahibi olarak destek verilmektedir.

 

Kulübümüz ISAF Akreditasyonu alınması için Türkiye Yelken Federasyonu tarafından “Pilot Kulüp” seçilmiştir. Sportif alt yapı tesislerimiz, kayıkhane, iskele, soyunma/giyinme odaları, WC ve duşlar ISAF (Uluslararası Yelken Federasyonu) standartlarında olup, çalışmalar da bu standartlar esasına göre yapılmaktadır
Sporcularımızın başarı grafiği yükselmekte olup, eski milli sporcularımız TYF bünyesinde halen Milli Takım Çalıştırıcısı olarak görev yapmaktadırlar.